Dr. Michael Greger

Dr. Michael Greger is arts, auteur en internationaal erkend spreker over voeding, voedselveiligheid en volksgezondheid.

Hij schreef diverse boeken waaronder de bestseller Hoe overleef je? (How not to die) en het bijbehorende kookboek.

Hij is oprichter van de populaire website www.nutritionfacts.org, een non profit, op wetenschap gebaseerde, toegankelijke informatiebron met dagelijkse gratis video's en artikelen over recente voedingsonderzoeken. Op de site staan meer dan duizend video's en artikelen over voeding en de invloed ervan op gezondheid.

Bron voor de video's en artikelen zijn de meer dan 10.000 wetenschappelijke artikelen over voeding en gezondheid die jaarlijks verschijnen in Engelstalige wetenschappelijke tijdschriften. Met een team onderzoekers leest hij elk artikel. Baanbrekende resultaten worden, na gecheckt te zijn, verwerkt in nieuwe video's of artikelen. In totaal werken 200 vrijwilligers en een tiental fulltimers aan de website, die geheel wordt bekostigd uit donaties. Uit al deze informatie is uiteindelijk het boek Hoe overleef je? ontstaan.

Co-auteur Gene Stone heeft talloze boeken geschreven over plantaardige voeding, waaronder de bestseller Forks over Knives.

NutritionFacts heeft ook een Nederlandstalige website waarop Greger's video's te vinden zijn met Nederlandstalige ondertiteling: www.nutritionfactsnederlands.nl

In de onderstaande video vertelt dr. Greger meer over het ontstaan van het boek.