Wentelteefjes met bessenstroop

VOOR: 4 PORTIES • NIVEAU: makkelijk

De kurkuma geeft een warme gouden kleur aan dit feestelijke ontbijt dat zes ingrediënten van de Dagelijkse Dozijn bevat in één gerecht.

Bessenstroop

  • 140 g verse of ontdooide diepvries bessen naar keuze

  • 1 à 2 el Dadelstroop

Wentelteefjes

  • 300 ml Amandelmelk

  • 2 el gemalen lijnzaad geblend met

  • 60 ml warm water

  • 1 el dadelsuiker

  • 1 vanillestokje van 2,5 tot 4 cm, opengesneden en geschraapt (of ½ tl vanille-extract)

  • 1 stuk verse kurkumawortel van 0,5 cm, geraspt (of ¼ tl kurkumapoeder)

  • ¼ tl kaneelpoeder

  • 8 sneetjes zoutvrij 100%

  • volkorenbrood

BESSENSTROOP : Doe de bessen en de Dadelstroop in de blender en mix tot een gladde massa. Schenk in een kannetje of schaaltje en zet opzij.

WENTELTEEFJES: Doe de Amandelmelk, het lijnzaadmengsel, dadelsuiker, het vanillestokje, de kurkuma en de kaneel in de blender. Mix tot de ingrediënten goed gemengd zijn. Giet het beslag in een ondiepe schaal. Verwarm een koekenpan met anti-aanbaklaag of een bakplaat op middelhoog vuur. Wentel de sneetjes brood in het beslag, zodat beide kanten

bedekt zijn, plaats ze in de hete koekenpan en bak tot ze goudbruin zijn aan elke kant, keer ze een keer om. Houd de gebakken wentelteefjes warm in de oven, op de laagste temperatuur, terwijl je de rest bakt. Als ze klaar zijn om te serveren, plaats de wentelteefjes op de borden en besprenkel met de bessenstroop.

Dit recept komt uit Hoe overleef je? Kookboek van Michael Greger. Bestel het boek.