Geroosterde rode paprikadip

VOOR: circa 750 gram • NIVEAU: makkelijk

Zwarte ogen bonen zijn net zo voedzaam als alle andere peulvruchten. Ze zijn ingevroren, ingeblikt of gedroogd te vinden in de supermarkt.

  • 2 Geroosterde rode paprika’s, of uit een pot, uitgelekt

  • 250 g gekookte zwarte ogen bonen of 1 BPA-vrij blik of Tetra Pakverpakking, zoutvrij, uitgelekt en afgespoeld

  • 2 teentjes knoflook, geplet

  • 1 tl fijngehakte jalapeñopeper, of naar smaak

  • 3 el tahin

  • 1 el gepureerde geschilde citroen

  • 1 tl Hartige specerijenmix (edelgist, uienpoeder, gedroogde peterselie, gedroogde basilicum, gedroogde tijm, knoflookpoeder, mosterdpoeder, paprikapoeder, gemalen kurkuma, selderijzaad)

  • 1 tl witte misopasta

  • 1 tl gerookt paprikapoeder gesneden rauwe groenten, om te dippen

Doe de Geroosterde rode paprika’s, zwarte ogen bonen, knoflook en jalapeño in de keukenmachine en pulseer om de ingrediënten te mengen. Voeg de tahin, citroen, Hartige specerijenmix, miso en het paprikapoeder toe en mix tot een gladde massa. Schep de dip in een kom en serveer met de rauwe dipgroenten.

VARIATIE: Serveer met geroosterde maïstortilla’s of gebruik als spread voor op brood of op koolwraps.

Dit recept komt uit Hoe overleef je? Kookboek van Michael Greger. Bestel het boek hier .

GRATIS EBOOK

klik hier voor het gratis mini ebook van Hoe overleef je?

'Je wordt enthousiast om zelf de keuken in te duiken en aan de slag te gaan met onbewerkte plantaardige voeding.'

- De Hippe Vegetariër

'Er staan meer dan 100 (oogstrelende) recepten in en fijne informatie over gezond eten waar je echt van kan genieten.'

- Armanda Govers, Even Geen Vlees