Slaschuitjes met kerrie-tempeh en kikkererwten

VOOR: 4 PORTIES • NIVEAU: makkelijk

Twee tips voor jou: Als je de tempeh met kerrie en kikkererwten van tevoren maakt, hebben de smaken de tijd om te versmelten en nog uitgesprokener te worden. En kleine, zachte slablaadjes zijn de beste kommetjes om de salade in te serveren.

 

  • 1 pastinaak, in blokjes van 2,5 cm gesneden
  • 225 g tempeh, 20 minuten gestoomd, daarna afgekoeld en verkruimeld
  • 250 g gekookte* of 1 (400 g) BPA-vrij blikje of Tetra Pak kikkererwten, zoutvrij, uitgelekt en afgespoeld
  • 50 g gehakte selderij
  • 60 g geraspte wortel
  • 1 Fuji- of Gala-appel, zonder klokhuis en grofgehakt
  • 1 el gehakte lente-uitjes
  • 1½ tl kerriepoeder, of naar smaak
  • 2 tl vers citroensap
  • 1 tl witte misopasta
  • 8 tot 10 hele blaadjes botersla
     

Meng in een keukenmachine of een grote kom de verkruimelde tempeh, kikkererwten (licht gepureerd als je een kom gebruikt in plaats van een keukenmachine), selderij, wortel, appel, lente-uitjes, kerriepoeder, citroensap en misopasta. Voeg 3 eetlepels water toe. Mix tot alles is gemengd.

Als je een keukenmachine gebruikt, pulseer dan minder als je wilt dat de salade grof is of pulseer meer als je de voorkeur geeft aan een gladder salademengsel. Als je een kom gebruikt, zal het mengsel erg grof zijn. Proef en pas zo nodig de smaakmakers aan.

Schep voor de bereiding de kerrietempeh en de kikkererwten in de slablaadjes en serveer direct.

Slaschuitjes met kerrie tempeh en kikkererwten recept

Dit recept komt uit Hoe overleef je diëten? Kookboek van Michael Greger. Bestel het boek hier.

‘Dit is echt een topper als je gezond plantaardig wilt eten!’

- Valentine Dillisse, arts voor integrale geneeskunde en leefstijl

‘Het resultaat? Een revolutionaire toevoeging aan de kookboekindustrie die je kwaliteit van leven kan verbeteren.’

- De Hippe Vegetariër 

‘Dit boek is de Nederlandse vertaling van The How Not to Diet Cookbook en is een perfecte aanvulling op het tekstboek Hoe overleef je diëten?

- diëtist Tanja Schouten 

‘De recepten in dit kookboek zijn niet alleen gezond, maar ook nog eens super lekker!’

- De Hippe Vegetariër 

‘Vandaag mocht ik dit mooie kookboek ontvangen. Recepten gebaseerd op de kennis van de internationaal bekende arts Michael Greger en de auteur van het succesvolle boek “How not to die.”Al die overheerlijke recepten. Krijg je toch meteen zin om te maken!!’

- voedingsdeskundige Angelique Beijer 

‘Geweldige aanrader dit!!! Onbewerkte plantaardige gerechten. Ik ben fan!’

- Valentine Dillisse, arts voor integrale geneeskunde en leefstijl 

‘Als je op zoek bent naar een kookboek met heerlijke en gezonde recepten en wetenschappelijk onderbouwde tips om blijvend af te vallen, is het “Hoe overleef je diëten? Kookboek” kookboek van Michael Greger een aanrader.’

- De Hippe Vegetariër 

‘Dit is ideaal voor degenen die willen afvallen en toch lekker willen eten.’

– Publishers Weekly